Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Spolupráce se středními školami

7d5d2b83-2921-482d-83f4-44183c8bd869
Informujeme Informujeme
13.09.2024

Po úspěšné praxi nastoupili první studenti ISŠ Vysoké nad Jizerou jako zaměstnanci Silnice LK, a.s.

V září roku 2022 zahájili tři studenti z Integrované střední školy Vysoké nad Jizerou (ISŠ) svou praxi ve společnosti Silnice LK. Studenti se věnovali tříletému oboru Silniční technika, který jim poskytl teoretické základy pro práci v silničním provozu. Praktické dovednosti a zkušenosti z provozu si osvojili během dvouleté placené praxe.

Po úspěšném ukončení studia se k nám 2. září 2024 připojili na hlavní pracovní poměr a nastoupili na pozici silničářů. Jsme rádi, že jsme těmto mladým kolegům mohli nabídnout stabilní zaměstnání, kde mohou dále rozvíjet své dovednosti.

Nyní, když se tito tři bývalí studenti stali našimi zaměstnanci, můžeme říci, že zapadli do týmu a stali se plnohodnotnými kolegy. I přes své mládí jsou díky dvouleté praxi již zkušení v oblasti silniční techniky a přinášejí do našeho týmu novou energii. Bereme je jako zkušené kolegy s možností dalšího profesního růstu v Silnicích LK.

Podpora studentů oboru Silniční technika pro získání kvalifikovaného zaměstnání

  • Placená praxe: Během studia nabízíme studentům možnost vykonávat placenou praxi na několika našich střediscích. Zde se pod zkušeným dohledem našich zaměstnanců učí a získávají potřebné a cenné zkušenosti.
  • Lokální umístění: Při výběru střediska pro praxi se snažíme, aby bylo co nejblíže jejich bydlišti, což studentům usnadňuje každodenní dojíždění a zajišťuje lepší propojení se svým budoucím pracovním prostředím.
  • Motivační odměny: Studentům také poskytujeme motivační finanční odměny, které se odvíjejí od jejich studijních výsledků na pololetních vysvědčeních. Tím je chceme podpořit v jejich snaze a připravit se na úkoly v praxi.

Spolupráce s dalšími středními školami

Silnice LK spolupracují s několika středními školami v Libereckém kraji. Kromě studentů z ISŠ Vysoké nad Jizerou, podporujeme i žáky z dalších škol. Všem těmto studentům nabízíme placenou praxi a motivační finanční odměny, které jim usnadňují přechod ze školních lavic do pracovního prostředí.

  • Střední škola hospodářská a lesnická Frýdlant – obor Opravář zemědělských strojů

Studenti mají možnost vykonávat praxi v našich dílnách, kde se pod dohledem zkušených mechaniků a techniků učí opravovat a udržovat silniční techniku.

  • Střední průmyslová škola stavební Liberec – obor Stavebnictví, Projektování a konstrukce dopravních staveb

Studentům z tohoto oboru nabízíme praxi na našem stavebně technickém středisku, kde mají příležitost pracovat pod dohledem zkušených stavbyvedoucích. Během praxe se studenti podílejí na projektech přímo v terénu, ale i prací s počítačovými programy a orientací v technické dokumentaci

  • Gymnázium Dr. Antona Randy – sportovní třídy

Spolupráce se sportovními třídami gymnázia je zaměřena na chod naší firmy z více úhlů. Praxe je realizována u našich THP (technickohospodářských pracovníků) zaměstnanců napříč firmou. Studenti tak získají zkušenosti z různých oddělení, jako je správa majetku a budov, personalistika nebo ekonomické oddělení. Praxe jim umožňuje porozumět chodu firmy a jak jsou jednotlivé oddělení propojena

Jednání o rozšíření spolupráce s dalšími středními školami

Aktuálně probíhají jednání s několika dalšími středními školami, které by se mohly v blízké době připojit k našemu programu spolupráce. Tímto způsobem se snažíme o podporu mladých studentů se startem profesní kariéry a zároveň posilovat naši pozici, jako atraktivního zaměstnavatele pro absolventy technických a odborných škol.

 

V případě zájmu se s Vámi rádi o naší spolupráci se školami v Libereckém kraji a našem fungování více pobavíme na EDUCA WEEK LIBEREC, který se koná od 10. do 12. 10. 2024!

Login