Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Sečení travního porostu podél komunikací  

DSCF9095
Údržba Údržba
23.08.2024

Sečení travního porostu podél komunikací  

Sečení trávy podél  komunikací je nezbytnou součástí údržby, která přispívá k bezpečnosti silničního provozu. Každoročně posekáme přes 20 milionů metrů čtverečních travních porostů, což ukazuje na rozsah a důležitost této činnosti. Podle zásad BESIP (Bezpečnost silničního provozu) je viditelnost jedním z klíčových faktorů, které ovlivňují bezpečnost na silnicích.

Proč je sečení trávy tak důležité?

Jedním z hlavních důvodů pro sečení trávy je zajištění bezpečnosti na silnicích. Správně provedené sečení travních porostů zajišťuje, že dopravní značky, směrové sloupky a další prvky dopravního značení zůstávají viditelné a řidiči mají vždy jasný přehled o tom, co je čeká na další části cesty. Vysoká tráva může omezovat výhled řidičům, což zvyšuje riziko kolizí, zejména na frekventovaných silnicích nebo na místech se sníženou viditelností. Pravidelné sečení také přispívá k lepšímu odvodnění vozovky, což je důležité během deštivých období.

Jak často sečení provádíme?

Každoročně provádíme dvě seče. První seč probíhá před začátkem letních prázdnin, kdy je důležité zajistit maximální bezpečnost během období zvýšeného provozu na silnicích. Druhá seč se pak realizuje do  začátu podzimního období, kdy je potřeba připravit komunikace na zimní sezónu.

Moderní technologie pro efektivní údržbu

Pro zajištění co nejvyšší efektivity sečení trávy využíváme nejmodernější techniku a každý rok investujeme do obměny sekacích hlav. Jako první v republice jsme disponovali dvěma kusy tříramenné sekačky na podvozku Unimog, což nám umožňuje ještě preciznější a rychlejší sečení, zvláště na místech s náročným terénem.

Naše vozidla

Naše flotila zahrnuje dva traktory a třináct vozidel Unimog , což v celku znamená 28 ks sekacích hlav. Od příštího roku plánujeme rozšíření flotily o další tři nové stroje, což nám umožní pokrýt ještě větší plochu a zajistit efektivnější údržbu komunikací.

Novinka na našem webu - sledování průběhu seče

Od letošního roku jsme také zavedli novinku, která jistě potěší všechny zájemce o aktuální stav údržby komunikací. Na našich webových stránkách je nyní k dispozici mapa, kde můžete sledovat průběh sečení jednotlivých úseků. Tato inovace zajišťuje větší transparentnost naší práce a umožňuje veřejnosti lépe se orientovat v aktuální situaci na silnicích.

Závěrem

Sečení trávy podél silnic je nezbytnou součástí údržby, která má přímý vliv na bezpečnost a komfort všech účastníků silničního provozu. Díky moderní technice, pečlivému plánování a neustálým investicím do inovací můžeme zajistit, že naše komunikace budou vždy v nejlepším možném stavu. Sledujte průběh seče na naší mapě a přesvědčte se o kvalitě naší práce!

Login